У Кабміні готуються до нової хвилі переселенців

Люди виїжджатимуть через війну

Фото ілюстративне

Напередодні опалювального сезону в Україні може відбутися нова хвиля внутрішнього переміщення осіб зі сходу на захід. Про це заявила віцепрем’єрка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише «ТСН».

За словами Верещук, є багато населених пунктів, які відрізані від комунікацій через війну. Наприклад, Запорізька область, зокрема Енергодар, фактично відрізані від газопостачання і відновити його найближчим часом неможливо. Відповідно, міністерка прогнозує, що напередодні холодів люди виїжджатимуть з окупованих міст і міст на лінії фронту в безпечніші регіони.

«Лише 4,5 млн внутрішньо переміщених осіб зареєстровані, а є майже 7 млн внутрішньо переміщених осіб. Ми прогнозуємо нову хвилю переміщень зі сходу на захід країни», — зазначила Верещук.

Ірина Верещук запевнила, що переселенці будуть розміщені в комфортних умовах. Їх розміщуватимуть у навчальних закладах та гуртожитках.

«UNICEF, ООН, інші міжнародні організації допомагатимуть ваучерами на опалення, допомагатимуть вугіллям, дровами та іншим. Ми взялися координувати цей процес і сподіваюся, що невдовзі буде результат», — сказала вона.

Раніше повідомлялося, що Кремль «анонсував» нові удари по цивільних об’єктах в містах України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також