У Кабміні хочуть забрати пільги в українців, які працюють без офіційного працевлаштування

Планують позбавити субсидій і допомоги по безробіттю

Ілюстрація: dtv.dn.ua

Кабінет Міністрів пропонує тимчасово позбавляти особу допомоги на випадок безробіття та субсидії в разі встановлення у судовому порядку факти роботи без укладення трудового договору.

Як повідомляє «Судово-юридична газета», це передбачено проєктом Закону «Про працю», який подано на погодження до державної регуляторної служби.

Згідно з проєктом у разі встановлення рішенням суду факту виконання особою роботи без укладення трудового договору і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших обов’язкових платежів, такі особи втрачають право на отримання матеріального забезпечення на випадок безробіття протягом двох років з дня набрання законної сили рішенням суду.

На аналогічний термін пропонують автори позбавляти неофіційно працюючих осіб і субсидій в разі встановлення відповідного факту судом.

«У разі встановлення рішенням суду факту виконання особою роботи (надання послуг) без укладення трудового договору і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших обов’язкових платежів, такі особи втрачають право на пільги або використання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг впродовж двох років з дня набрання законної сили рішенням суду», — зазначається у проєкті.

Як повідомлялося, в Україні змінилася система виплат субсидій та пільг.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий