У Кабміні розповіли, як зросте від держави підтримка військових у 2024 році

Допомога ветеранам зросте більше ніж удвічі

ФОТО: ілюстративне

У державному бюджеті України на 2024 рік передбачає істотне переосмислення підходів до ветеранської політики, а також збільшення фінансування цього напряму на 7,5 мільярдів гривень - до понад 14 мільярдів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Там йдеться, що це дасть змогу якісно і комплексно надавати всеохоплюючу підтримку громадянам, які захищали незалежність України.  

«А саме суттєве збільшення бюджетних асигнувань для реалізації ветеранської політики, що включає комплексні підходи до реабілітації, медичного обслуговування, житлового забезпечення, та інших форм підтримки ветеранів та їхніх сімей, сприятиме швидшому і ефективнішому розв'язання їх проблем і потреб», - йдеться у повідомленні.

 Зокрема, для забезпечення житлом ветеранів, у першу чергу осіб з інвалідністю, заплановані виплати для понад 2 тисяч осіб. На цей напрямок в проекті держбюджету передбачено близько 6 мільярдів гривень, тобто в середньому підтримка сягне більш ніж 2,5 мільйони кожному з отримувачів.
Також за рахунок коштів держбюджету буде запроваджено інститут помічника ветерана. 

«Це проєкт для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншими ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою. Субвенція на надання таких послуг 15-ма тисячами помічників визначена у сумі майже 4 мільярдів гривень», - зазначили в Мінфіні.

Для надання реабілітаційних та психологічних послуг ветеранам та членам їх сімей у бюджеті передбачено 2,6 млрд гривень.

На заходи з зубопротезування військових передбачено 750 мільйонів гривень, а на фінансову підтримку ветеранів через Український ветеранській фонд передбачено 248 мільйонів гривень.

Читайте також: жінки, які з 1 жовтня мають стати на військовий облік, зможуть виїжджати за кордон.

Для створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища враховані кошти у сумі 516 мільйонів гривень.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також