У Києві на вокзалі запрацювала нова система безпеки (ФОТО)

Пасажирів просять приходити з «запасом» часу

Фото Суспільне

На Центральному вокзалі Києва від 9 червня запрацювала комплексна система огляду пасажирів задля посилення безпеки.

Про це повідомляється у матеріалі «Суспільного».

В «Укрзалізниці» закликають пасажирів приходити за 40 хвилин до відправлення поїзда. Подібна система працює в аеропортах.

Складається система з 2 стаціонарних металошукачів («рамок»), 4 рентгено-телевізійних інтроскопів, ручних металодетекторів, а також мобільної рентгено-телевізійної установки. Сканери фіксують зброю, вбухові та легкозаймисті речовини.

«З перших днів війни вокзали і поїзди були найбезпечнішими місцями в країні. Нам вдалося зберегти безпеку і жоден пасажир не загинув і не був серйозно поранений під час перших 100 днів війни. Небезпека в країні залишається, війна продовжується. Нам треба посилювати заходи безпеки на випередження. Ми хочемо, щоб і вокзали і поїзди залишалися тою зоною безпеки, якою була під час першої фази війни», — сказав Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишин.

За його словами, систему огляду пасажирів протестували 8 червня. За день оглянули 7 тисяч людей. У 20 випадках виявили порушення.

Щоб не створювалися черги на вході до вокзалу, кожного пасажира мають оглядати до 3 хвилин, наголосив Камишин.

«У нас тільки ввечері (8 червня — ред.) протягом 45 хвилин була пробка на вхід. Ми її за 45 хвилин вивели в нормальний режим робочий. І наша задача зробити так, щоб 3 хвилини було нормою для проходження контролю на вході на безпеку. Наша задача не допустити більше, ніж 10 хвилин очікування в пікові години».

Щоб спокійно пройти огляд і встигнути на поїзд, пасажир має приходити щонайменше за 30–40 хвилин до відправлення поїзда, каже керівник пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Перцовський. За його словами, при вході працюватимуть чергові вокзалу, які допомагатимуть тим пасажирам, які запізнюються на поїзд.

«Якщо ви раптом поспішаєте на потяг, приїхали впритул, вони вам допоможуть пройти (систему огляду пасажирів — ред.), переконатися, що ви вчасно попадете. Тому не треба панікувати, проходьте до наших чергових вокзалу», — сказав Олександр Перцовський.

До роботи в системі огляду пасажирів на Центральному вокзалі Києва залучені співробітники служби авіаційної безпеки з аеропорту «Бориспіль» та кінологи.

Невдовзі такі системи будуть запроваджені на вокзалах інших великих міст України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також