У Києві п’яний водій скоїв ДТП та намагався втекти разом з «причепом»

Водію передбачений штраф та позбавлення прав

Водій автомобіля Geely здавав назад і в’їхав у передній бампер седана Skoda. Чоловік намагався втекти з місця події, але цьому завадила пошкоджена ним машина, що «причепилася» до авто винуватця ДТП.

Зранку чоловік ще раз спробував «відірватися» від Skoda, але в цей момент під’їхали патрульні. Драгер показав вміст алкоголю в організмі чоловіка 2,90 проміле, що перевищує норму. 

Чоловік розповів патрульним, що вживав алкоголь зранку, вже після ДТП. Штраф за вживання алкоголю після ДТП вдвічі більший, ніж за «п’яне» водіння. Крім того, термін позбавлення водійського посвідчення у цьому випадку збільшується втричі.

Читайте також: Ігоря Гордійчука звільнено з посади начальника ліцею ім.Богуна

Чоловіку за вживання спиртних напоїв після ДТП (ч. 4 ст. 130 КУпАП) загрожує 34 тисячі гривень штрафу або 15 діб арешту з позбавленням права керування на три роки. Крім того, на водія склали адмінматеріали за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП) та за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права). Передбачено штраф у розмірі 20 тисяч 400 гривень.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб