У Києві підірвали притулок «Котохату»: подробиці трагедії (ВІДЕО, ФОТО)

Більшість тварин загинули...

Фото ілюстративне

У Києві уніч з 23 на 24 вересня на Теремках згорів відомий будинок для котів «Котохата». На жаль, внаслідок пожежі загинули тварини, а за словами свідків події, перед цим було чутно кілька вибухів.Про це повідомило ТСН.

Наразі встановлюються обставини трагічної події.

«Я почула три вибухи, один був дуже потужний і два більш слабеньких. Я думала, це хлопці наші працюють, не звернула уваги. Коли відчула запах горілого, вийшла на балкон та побачила, що тут таке сталося (горіла »Котохата«. – Ред». Я одразу спустилась, і поки прийшла, вже пожежники були на місці, вже тушили і дуже багато людей було. Вогонь був вище дерев", - розповіла місцева мешканка.

Вона додала, що рятувальники, які гасили пожежу, намагалися врятувати кошенят – деяких вдалося винести, однак багато тварин, на жаль, загинуло.

Інша киянка розповіла, що котів сюди  приносили з усього масиву, а жінка, яка за ними доглядала, не тільки їх годувала, а й лікувала.

Додамо, що увечері в суботу, 23 вересня, у Києві прогримів вибух на Теремках.

Люди кажуть, що невідомі підірвали «Котобазу» (Котохату) – місце для годування, лікування та допомоги котам, яке було розташоване у бойлерній у дворі будинку за адресою вулиця Академіка Заболотного, 76а.

За повідомленнями телеграм-каналів, попередньо постраждало або загинуло приблизно 60 тваринок, які проживали у притулку.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена