У Києві відбулася акція протесту рідних військовополонених (ФОТО)

На мітинг приїхали люди з усіх регіонів України

Фото: Ігор Зінкевич

Понад 200 рідних військовослужбовців, які потрапили в полон, зібралися сьогодні, 14 січня, на акцію протесту на Софійській площі у Києві. Вони пройшли ходою до Майдану Незалежності з вимогою обміняти полонених за схемою «всіх на всіх».

Про це повідомляє Суспільне.

Люди дізнавалися про мітинг із соцмереж і з різних регіонів України приїхали до столиці.

Фото: Ігор Зінкевич

Родичі безвісти зниклого Віталія Бабенка приїхали на мітинг з Нікополя Дніпропетровської області. Чоловік служив у 25 окремій десантній бригаді.

роійськовослужбовець зник безвісти 14 березня 2022 року на Донеччині. Відтоді у рідних немає жодної інформації про Віталія.

«Ми приїхали сюди, бо довго чекаємо. Хочемо знати, що з рідною людиною», – каже родич зниклого Володимир.

Син іншої учасниці акції Тетяни перебуває у полоні з 18 березня. До полону він потрапив у селищі Верхньоторецьке, що на Донеччині. «Про полон ми дізнались одразу, адже побачили відео, яке опублікували росіяни. На ньому був мій син», — каже Тетяна. Жінка розповідає, що отримала влітку листа від сина. Про місце перебування сина вона не знає. До Києва на подібну акцію протесту Тетяна приїжджає вже вчетверте.

Цивільного Романа Падалка росіяни викрали з тимчасово окупованого населеного пункту Запорізької області. Сусіди розповіли, що росіяни увірвались до нього додому та викрали, каже знайома чоловіка Оксана. Сестрі Романа повідомили, що росіяни взяли його в полон. У 2015-2016 році чоловік був військовослужбовцем та перебував в зоні АТО. «Хтось із сусідів розказав росіянам про Романа», — каже Оксана.

На мітинг приїхали люди з усіх регіонів України. Зокрема з Волині, Донеччини, Харківщини, Львова, Дніпропетровщини. Вони вимагали обміняти полонених українських бійців на полонених російських військових за схемою «всіх на всіх».

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів