У Києві затримали бізнесмена, який допомагав росіянам будувати укріплення, продаючи будматеріали

Мова йде про масове виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій

ФОТО: СБУ

Служба безпеки затримала у Києві колаборанта, який постачав до рф будматеріали для зведення укріпрайонів у тимчасово окупованих південних регіонах України. Фігурантом виявився власник декількох підприємств у Бердянську. Після захоплення міста він почав співпрацювати з окупантами. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Через підлеглих бізнесмен перереєстрував своє товариство за російським законодавством, а сам переїхав до Києва та звідти дистанційно керував незаконним бізнесом.

За даними слідства, підозрюваний постачав російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на півдні. Насамперед йдеться про виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, відомих як «зуби дракона». Під час обшуку в його помешканні виявили документи та інші речові докази діяльності на користь рф. За клопотанням прокуратури підприємця взяли під варту.

Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, тобто у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Читайте також: підприємці з Житомирщини постачали граніт з України до росії для надгробків окупантам (ФОТО)

 Санкція статті передбачає штраф до 170 тис. грн або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк