У Києві затримали чоловіків з посвідченнями волонтерів та журналістів, які у комендантську годину привозили vip-клієнтам наркотики та повій (ВІДЕО)

Серед учасників групи був військовослужбовець, працівник держекоінспекції та поліцейський.

 

Оперативники ДВБ спільно зі співробітниками поліції Києва ліквідували угруповання, яке постачало у комендантську годину для vip-клієнтів наркотики та повій. Правоохоронці затримали 11 фігурантів та оголосили їм про підозри.

Як повідомили у Нацполіції України, спільники через телеграм-канал розповсюджували рекламу щодо послуг доставки повій та наркотиків у комендантську годину для vip-клієнтів. Аби безперешкодно їздити у нічний час, фігуранти зробили собі посвідчення волонтерів та журналістів, а також використовували фіктивні перепустки та документи різних держустанов.

Стійку злочинну організацію з чіткою ієрархічною структурою та розподілом ролей організував 37-річний мешканець Київщини. До своєї протиправної діяльності залучив ще мешканців Києва і області. Вони виконували функцію кур’єрів, відповідали за доставку наркотичних засобів та трансфер повій. Серед учасників групи був військовослужбовець, працівник держекоінспекції та поліцейський.

Серед асортименту наркотиків, якими промишляли змовники: кокаїн, амфетамін, MDMA, метамфетамін та марихуана. Ціна за грам кокаїну складала 250 доларів, а для постійних клієнтів, які замовляли одразу кілька грамів робили знижку - 200 доларів за грам.

Заборонені речовини, зазвичай, ховали у пакетики з-під чаю, одноразові електронні пристрої для куріння або маскували під цукерки.

За фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДБВ та поліції особливого призначення правоохоронці провели кілька десятків санкціонованих обшуків за місцем мешкання та в автомобілях фігурантів. Під час заходів виявили і вилучили гроші, мобільні телефони, фасовані наркотики, банківські картки, чорнові записи.

Наразі десятьох членів злочинної організації та їхнього лідера затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції вже оголосили їм про підозру за створення, керівництво і участь у злочинній організації та незаконне придбання і збут наркотичних засобів (ч.1 та ч. 2 ст. 255 та ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307) ККУ. За це спільникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: на Львівщині БЕБ вилучило контрафактні товари на 4 млн грн.

Крім цього, після вивчення зібраних доказів правоохоронці нададуть іншим діям фігурантів остаточну правову оцінку.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий