У Києві Зеленський зустрівся з канцлером Австрії

Лідери європейських країн починають приїжджати в Україну

Сьогодні, 9 квітня, з візитом солідарності до України прибув канцлер Австрії Карл Негаммер. Європейський політик зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським. Про це пише «ТСН».

«Проговорили декілька важливих питань щодо наших двосторонніх відносин, щодо повної підтримки України в майбутньому у членстві в родині Європейського Союзу. Також обговорили потужну санкційну політику проти РФ і нарощування цієї політики», — сказав Зеленський.

Зеленський уточнив, що є процес накопичення військових сил Росії на сході та на півдні України. За словами Зеленського, на плани Росії можуть вплинути західні партнери, прискоривши постачання озброєння. 

«Ми розуміємо, що питання в Харкові, питання щодо півдня, Запорізької області, Херсонської області та сходу. Ми всюди бачимо це накопичення. Як буде тривати процес, що раніше — залежить від багатьох речей», — зауважив він.

Зеленський заявив, що держава готова до діалогу з Росією.

«Йде накопичення військ на сході та Півдні. Велика кількість військ, техніки, озброєних людей, які збираються окупувати ще одну частину наших територій. Це буде складна баталія. Ми віримо у нашу перемогу. Ми готові і боротися і паралельно шукати ті чи інші шляхи в дипломатії, які можуть зупинити цю війну. Поки що. Скажу відверто: поки що ми говоримо і про паралельний діалог», — сказав Президент.

Володимир Зеленський подякував Карлу Негаммеру за візит до Києва.

«Це прекрасний сигнал, що лідери європейських держав, нехай поки що не всі, але починають приїжджати в Україну, підтримуючи нас не тільки на словах. Самі бачать, що тут відбувається і які наслідки вторгнення Росії, що вчинили російські військові. Це для нас дуже важливо», — сказав Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також