У Києві знайшли мертвими ексзаступницю генпрокурора та її доньку, яка була у сусідній квартирі

На сполох забили сусіди жінки – по стояку почала текти вода, а двері до квартири ніхто не відчиняв

У Києві знайшли мертвою Ольгу Колінько – ексзаступницю генпрокурора. У сусідній квартирі виявили тіло її доньки. Про це повідомляють  «Інтерфакс-Україна» з посиланням на співрозмовників в Національній поліції та правоохоронних органах, ZN.UA з посиланням на співрозмовників у правоохоронних органах.

Тіло Ольги Колінько виявили 10 січня. Це сталося, коли працівники ЖЕКУ та поліцейські відкрили двері до її квартири. На сполох забили сусіди жінки – по стояку почала текти вода, а двері до квартири ніхто не відчиняв.

Коли до приміщення нарешті вдалося потрапити, Колінько вже була мертвою. Відомо, що жінка хворіла й упродовж тривалого часу не виходила з дому. Увесь необхідний догляд їй надавала донька Ярослава. Вона мешкала у сусідній квартирі.

Невдовзі після того, як правоохоронці виявили тіло Колінько, знайшли мертвою й Ярославу. Обставини трагедії наразі встановлюють.

Оновлено:

«Тіла жінок без ознак насильницької смерті, квартири були закриті зсередини, попередньо, померли жінки в різний час - мати приблизно два місяці тому, дочка приблизно три тижні тому. Тіла передані на СМЕ (судово-медична експертиза - ІФ-У), унаслідок яких буде встановлено причини смерті та ухвалено подальші процесуальні рішення«, - повідомило агентству »Інтерфакс-Україна" джерело в Національній поліції.

Довідково:

Ольга Колінько двічі обіймала  посаду заступника генерального прокурора України – з 1993 по 2000 і з 2003 по 2005 роки та була яскравою особистістю. У 2001 – 2003 роках вона очолювала Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією за президента Леоніда Кучми.

Свого часу Ольга Колінько була одним із головних слідчих у гучній справі колишнього  прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, який, врешті, був засуджений в США та в Україну ніколи не повертався.

А ще Колінько вела  справи проти ексвіце-спікера Олександра Ткаченка, депутата та тимчасового змінника Кучми на посаді прем'єр-міністра України Юхима Звягільського, особистого помічника голови Верховної Ради Олександра Мороза та інших політиків.

Ользі Михайлівні Колінько неодноразово пророкували пост Генерального прокурора України, але головне крісло ГПУ вона так ніколи і не посіла.

Чи не найбільше Колінько відома як гонителька ексгенпрокурора Святослава Піскуна, який певний час був її безпосереднім керівником. Вона звинувачувала його у паралельній комерційній діяльності під час роботи на посту генерального прокурора.

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також