У Києво-Печерській лаврі скоєно напад на знімальну групу журналістів (ФОТО, ВІДЕО)

Журналісти намагалися дізнатися позицію священнослужителів щодо російського вторгнення

Скриншот відео/Слідство Інфо

На знімальну групу агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» напали під час зйомки репортажу у Києво-Печерській лаврі, коли журналісти намагалися дізнатися позицію священнослужителів щодо російського вторгнення та вбивства мирних українців, повідомляє «Слідство.Інфо».

Журналісти зустріли настоятеля Лаври митрополита Російської православної церкви в Україні Павла (так звана УПЦ Московського патріархату) і поставили йому питання щодо російського вторгнення та вбивства мирних українців.

Митрополит Павло відмовився відповідати на запитання журналістів «Слідства.Інфо»

У той же час чоловік, який був поруч з настоятелем Лаври (ймовірний помічник) передавав іншому чоловіку гроші. За кілька хвилин чоловік, якому передали гроші, напав на репортера «Слідства.Інфо» Дмитра Реплянчука. Він тримав у руках палицю, яка допомагає при ходінні, і нею почав бити журналіста по нозі, але палиця зламалася об ногу репортера.

Після цього декілька чоловіків, які тоді перебували на території Лаври та спостерігали за інцидентом, продовжили погрожувати та переслідували журналістів «Слідства.Інфо».

Знімальна група залишила територію Києво-Печерської лаври і викликала поліцію.

Журналіст Дмитро Реплянчук відбувся забоєм на нозі від удару палицею та почувається задовільно.

Нагадаємо, Києво-Печерська лавра та настоятель Павло (Лебедь) відомі своєю прихильністю до так званого «руського міру» — вони сповідують цінності Російської православної церкви. 

Російський патріарх Кіріл благословив вторгнення в Україну і фактичне знищення українського населення. Після цього деякі українські священники УПЦ московського патріархату виступили з заявою про від’єднання від російської церкви, настоятеля Павла серед них не було.

У 2018 році СБУ проводила обшуки у настоятеля Павла у межах кримінально провадження за розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий