У Китаї стрімко поширюється невідома хвороба із симптомами пневмонії, лікарні переповнені (ФОТО)

ВООЗ вже зробила запит Пекіну для отримання інформації про швидкість поширення хвороби

фото ілюстративне з відкритих джерел

У кількох містах Китаю, включаючи Пекін, спостерігається різкий спалах гострого респіраторного захворювання, особливо серед дітей. Лікарні переповнені, а в школах та дошкільних закладах скасовано заняття, оскільки слідом за учнями масово почали захворювати і вчителі.

Про це повідомляє Оbozrevatel з посиланням на Reuters. 

Як зазначається, спочатку влада Китаю думала, що зростання захворювань пов'язане з нещодавнім скасуванням обмежень проти COVID, проте ситуація продовжує погіршуватися.

«Глобальна система спостереження за спалахами захворювань Promed показала поширений спалах невиявленої пневмонії. Абсолютно неясно, коли почався цей спалах», – сказано у звіті організації.

«Ми маємо бути обережні. Нам справді потрібно більше інформації, особливо діагностичної», – у свою чергу прокоментувала ситуацію вірусолог з Нідерландів Маріон Купманс.

джерело фото: obozrevatel

Читайте також: захворювання гепатитом А в Україні вже зафіксовано у шести областях.

При цьому китайські лікарі зазначають, що зростання скарг на грипоподібні захворювання серед пацієнтів зросло з кінця жовтня. Всесвітня організація охорони здоров'я вже зробила запит Пекіну для отримання всієї інформації про симптоми та швидкість поширення, і сподівається, що китайська сторона відповість протягом 24 годин, як і передбачено протоколом за таких випадків.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий