У Комітеті Ради з питань свободи слова шукають шляхи блокування «Telegram»

Вважають соцмережу загрозою національній безпеці

Фото ілюстративне

Учасники круглого столу, який провів Комітет ВР з питань свободи слова, висловились за заборону «Телеграм» в Україні. Про це пише Цензор.НЕТ.

Однак у Центрі протидії дезінформації при РНБО вважають, що це неможливо.

«Не обійшли співрозмовники увагою і тему загрози національній безпеці від соціальної мережі »Телеграм«. Учасники круглого столу висловили переконання, що необхідно шукати шляхи для заборони її діяльності в Україні», - йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради.

Голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що заборонити чи заблокувати Telegram в Україні неможливо.

«Наразі це питання так не стоїть. Повірте, знаю про що кажу. І взагалі, треба розділяти медіа в Телеграмі, які люди читають, а також спілкування в Телеграмі між собою. Читати медіа і користуватися месенджером в спілкуванні та пересилати чутливі документи - це різні речі. І на це треба звертати увагу. Проукраїнські медіа в ТГ вибили проросійські канали з нашого інформаційного простору. І це важлива складова інфобезпеки. Просто потрібно розумно працювати з цими медіа для захисту країни від ворожих вкидів та ІПСО. І далі душити проросійські сегменти медіаполя разом», - зазначив він. 

Додамо, що раніше Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України різко висловився про популярний месенджер «Telegram».

Він заявив, що не користується месенджером, бо вважає його дуже небезпечним та вразливим.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена