У Краматорську росія атакувала «Іскандером» готель, у якому перебували журналісти: що відомо про потерпілих

Серед них — члени команди Reuters

Уночі 25 серпня російські військові обстріляли Краматорськ. Ворог цинічно вдарив ракетами по готелю, де були шість членів команди Reuters. 

 Двоє іноземних журналістів госпіталізовані, один вважається зниклим після удару рф по готелю у Краматорську. 

«Один наш колега вважається зниклим безвісти, ще двоє доправлені до лікарні для надання медичної допомоги», — повідомили у агентстві.

Удар по готелю

Російські військові вночі вдарили по Краматорську. В ОВА кажуть, що мішенню ворога в місті став готель. Окрім готелю, пошкоджено також багатоповерхівку поблизу.

Для удару по Краматорську рф застосувала ракету «Іскандер-М», повідомила Донецька обласна прокуратура.

У відомстві уточнили, що у готелі, у який влучили окупанти, тілесні ушкодження дістали іноземні журналісти 38 та 40 років. У поранених — мінно-вибухова травма, забій головного мозку, перелом ноги, контузія, різані рани тіла. Ще один їхній колега, імовірно, перебуває під завалами.

У Міністерстві закордонних справ України (МЗС) закликали світ засудити російський удар по готелю в Краматорську, де перебували іноземні журналісти.

«Минулої ночі черговий жахливий і навмисний російський удар обрушився на житлові квартали Краматорська, поранивши журналістів іноземних ЗМІ в готелі», – написав речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий у соцмережі Х.

Зі слів Тихого, «прицільні удари по ЗМІ стали системною тактикою війни росії».

«Ці варварські воєнні злочини мають бути засуджені та покарані», – додав речник МЗС.

Влада росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, вбиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

У пріоритеті компанії – підсилення десантно-штурмових і зенітно-ракетних підрозділів, які виконують бойові задачі на «найспекотніших» напрямках фронту, а також – колег-захисників із #ротиФокстрота.