У Кременчуку комунальники мародерили у зруйнованому ракетою ТЦ (ФОТО)

Один з комунальників був нагороджений грамотою за небайдужість і сердечну доброту...

Суддя Крюківського районного суду Кременчука Олександр Маханьков вчора розглянув клопотання про обрання міри запобіжного заходу трьом кременчужанам, яких підозрюють у замаху на кримінальне правопорушення (ст. 15 Кримінального кодексу України) та у крадіжці, вчиненій у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану (ст. 185 Кримінального кодексу України). Про це пише «Кременчуцька газета».

Вночі, 28 червня, трьох підозрюваних затримали представники тероборони, які слідкували за охороною громадського порядку в районі торгового центру «Амстор», куди, 27 червня, прилетіла ворожа ракета.

Троє підозрюваних прибули до ТЦ «Амстор», як працівники одного з комунальних підприємств міста, вони мали розчищати територію від скла.

Рятувальники та нацгвардійці виносили зсередини ТЦ «Амстор» не лише зіпсоване обладнання магазинів, а й товар, що залишився. Серед нього була і коробка з мобільними телефонами.

Коробку зі смартфонами вони завантажили у свій контейнер для сміття і повезли до службової автівки. У цей час їх затримали бійці тероборони.

Поліцейські виявили у коробці 61 мобільний телефон.

«Підозра не обґрунтована. У громадянина Б. виник злочинний умисел, а його реалізовували той же громадянин Б. та громадянин М. Мій підзахисний не брав участі у їхніх діях. Він думав, що в коробці книги... Він не знав звідти саме винесли той ящик. Громадянин М. сказав моєму підзахисному, що ящик слід потім винести  в сміття, як сказав один з поліцейських... Він вважав, що в ящику нічого цінного і дійсно вантажив його у контейнер для перевезення сміття, бо один чоловік той ящик підняти не міг... Про те, що там телефони він дізнався, коли поліція проводила опис ящика... Мій підзахисний ніс потім інвентар, яким прибирали, а громадянин М. котив той контейнер до автівки. Не було ніякого навмисного заволодіння майном. Клопотання не містить доказів провини підзахисного...», — намагалася пояснити суду адвокатка одного з обвинувачених.

Вона надала суду грамоти підзахисного. Одну з них за підписом міського голови Кременчука Віталія Малецького. «Там написано, що грамота за небайдужість і сердечну доброту... », — заявила адвокатка і продовжила, що її підзахисному 65 років і тримання його під вартою може негативно вплинути на стан його здоров’я.

«Не знаю, як так вийшло. За 56 років життя я муху не образив. На роботі дрова цілодобово пиляв, а тут таке.... Я не знаю, як так трапилося...», — покірно схиливши голову заявив підозрюваний.

Третій підозрюваний зазначив, що не вважає себе ні в чому винним і, загалом, ніякої крадіжки не було.

Суддя задовольнив клопотання правоохоронців про обрання міри запобіжного заходу. Всі троє отримали 60 діб перебування під вартою у Полтавському СІЗО.

Також вони можуть внести по 49 тис 620 грн і вийти під заставу.

Раніше, Зеленський опублікував відео моменту влучання ракети у торговельний центр.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також