У кремлі переформулювали основні цілі війни в Україні

Фото ілюстративне

Російська федерація і надалі прагне захопити усі українські населені пункти Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, проте окупантам навряд чи це вдасться реалізувати. Їх досягнення цих цілей є малоймовірним. Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

У розвідці нагадали, що минулого тижня спікер диктатора путіна Дмитро Пєсков переформулював основні цілі війни, яку окупанти називають «військовою операцією».

Речник путіна назвав однією з головних цілей Москви так званий «захист» жителів Донбасу і південного сходу України і заявив, що в окупантів «ще багато роботи» щодо захоплення територій. 

У розвідці вважають, що ці заяви свідчать про те, що поточні мінімальні політичні цілі росії у війні проти України залишаються незмінними і агресор все ще прагне захопити чотири українські регіони, проте наразі окупанти віддають пріоритет просуванню вглиб Донецької області.

Але, на думку британських фахівців, ця стратегія росії навряд чи зараз буде реалізованою.

«Російська стратегія наразі навряд чи досягне поставлених цілей: дуже малоймовірно, що російські військові зараз здатні сформувати ефективну ударну силу, здатну повернути ці райони. Російські сухопутні війська навряд чи досягнуть значних операційних успіхів протягом наступних кількох місяців», - сказано в повідомленні.

Раніше Пєсков ошелешив журналістів відповіддю на питання про ситуацію в рф

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена