У Курській області партизани підірвали залізничну колію

На пошкодженій ділянці курсують вантажні поїзди

Фото: Baza

У російській Курській області, 16 серпня, невідомі підірвали частину залізниці, якою ходять лише вантажні потяги, повідомляє «Українська правда».

Зазначається, що пошкодження залізничних колій побачив обхідник. Він передав інформацію начальству, а там уже викликали силовиків.

Подивитися на пошкоджену рейку з’їхалися понад десяток різних поліцейських та фахівців.

За словами слідчих, хтось заклав вибуховий пристрій вагою близько 200 грамів у тротиловому еквіваленті під рейку та здійснив підрив.

Поліція пройшлася навколишніми селами й поговорила з жителями, але ніхто з місцевих нічого підозрілого не помітив.

Пасажирські поїзди не їздять цією ділянкою з 2014 року — шляхами проходять тільки маневрові та вантажні поїзди.

Федеральна служба безпеки росії повідомила, що диверсанти за серпень підірвали 6 опори ліній електропередачі, що нібито призвело до порушення в роботі Курської АЕС. Місцеві ЗМІ також повідомляють про підрив залізниці, пише «Цензор.НЕТ».

«4, 9 та 12 серпня 2022 р. у Курчатівському районі Курської області українськими диверсійними групами скоєно підриви шести опор високовольтних ліній електропередач (110, 330 та 750 кВ), через які Курською АЕС здійснюється енергопостачання об’єктів промисловості, транспорту, життєзабезпечення, соціальної населення як регіону, так і сусідніх суб’єктів країни», — заявили ФСБ.

Як повідомлялося, у Криму розпочалася евакуація людей.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також