У Києві біля монастиря невідомі жорстоко побили священнослужителя, який є військовослужбовцем ЗСУ (ФОТО)

Інцидент трапився у ніч проти 11 вересня

 

Поліція Києва встановлює обставини нападу на священнослужителя у центрі столиці.

Інформацію поліцейські виявили сьогодні під час моніторингу соціальних мереж. Зокрема, в одному з телеграм каналів було зазначено, що троє невідомих біля Михайлівського собору скоїли напад на представника церкви, який також є військовослужбовцем ЗСУ.

Вказана подія зареєстрована, триває перевірка. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка спілкується із потерпілим, та зʼясовує усі обставини.

Як повідомляє «24 Канал», невідомі напали на митрополита Кримського та Сімферопольського Климента, який також є військовослужбовцем ЗСУ. У чоловіка численні рани та садна.

Інцидент трапився у ніч проти 11 вересня. Зі слів Климента, для привернення уваги нападники сказали йому "владико, благословіть".

Побиття митрополита Климента: що відомо про інцидент

Нещодавно Климент приїхав до Києва на запрошення "Кримської Платформи". Церковний ієрарх розповів, що близько 23:00 він йшов в напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія.

Біля монастиря троє невідомих зупинили його і почали бити. Климент додав, що для того, щоб він зупинився, хтось з трьох сказав: "Владико, благословіть!".

Він зауважив, що для нападу було обране місце, де немає камер спостереження. Тож священнослужитель переконаний, що напад був спланований.

Довідка. Климент (в миру Павло Кущ Миколайович) – архієрей ПЦУ, митрополит Сімферопольський і Кримський. Під час початку окупації Криму Росією 2 березня 2014 року став живим щитом на шляху російських окупантів перед українською військовою частиною. Виступає за права жителів окупованого Криму, звільнення українських полонених та активно підтримував заборону УПЦ МП. Є одним із головних учасників у саміті Кримської платформи.





varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також