У Києві чоловік підробляв картки вакцинації та негативні результати тестування на COVID-19

10.09.2021coviddov10092021
10.09.2021coviddov10092021

Чоловік організував злочинну схему продажу підроблених довідок про негативний результат тестування на COVID-19 та медичних карток про вакцинування. Про це інформує Відділ комунікації поліції Києва.

Правопорушником виявився киянин, 1973 року народження.

Як розповів слідчий Дніпровського управління поліції Богдан Бойчун, фігурант налагодив схему підроблення та видачі результатів ПЛР-тестів з негативним результатом на COVID-19:

«Довідки видавалися нібито українськими та закордонними лабораторіями. Потім ці документи передавалися клієнтам туристичних фірм для виїзду за кордон. Також правопорушник продавав несправжні медичні картки для проведення вакцинації. Вартість довідок становила від 450 до 850 гривень. При цьому тестування не проводилося».

У ході обшуків за місцем проживання правопорушника поліцейські вилучили довідки ПЛР-тестів, комп’ютерну техніку, готові бланки довідок та медичних карток, 16 банківських карт, які використовувались у незаконній діяльності, а також предмет, схожий на газовий пістолет та набої до нього.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури правоохоронці готують фігуранту повідомлення про підозру та у подальшому клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років.

varta1.com.ua: Новини