У Києві обирають запобіжний захід членам Національного корпусу (відео, фото)

1628234907-1723
1628234907-1723

У п’ятницю, 6 cерпня, у Шевченківському райсуді Києва обирають запобіжний захід представникам Національного корпусу, яких, 5 серпня, затримали у Харкові за статтями про створення злочинної організації та участі в ній, а також у вимаганні та протидії законній господарській діяльності. Про це повідомляє кореспондент «УНІАН».

За даними видання, правоохоронці щільно заблокували вхід на територію суду, значно обмеживши проходження громадян до будівлі суду.

Водночас, на територію до будівлі суду пройшла незначна кількість представників Нацкорпусу. Активістам вдалося пронести колонки та іншу апаратуру для виступів перед судом.

[gallery link=«file» ids=«298443,298444,298445,298446,298447»]

Більшість прихильників Нацкорпусу знаходиться на тротуарах з обох сторін вулиці Дехтярівської.

Станом на 10:20 год, нараховується декілька сотень прихильників Нацкорпусу, як видно з трансляції заходу:

[arve url=«https://www.youtube.com/watch?v=0Qj3HHsIkPc&feature=youtu.be» loop=«no» muted=«no» /]

Вхід у будівлю суду теж щільно оточили правоохоронці

Раніше керівництво Нацкорпусу закликало своїх членів мобілізувати сили й підтримати побратимів під судом. Після чого в «Telegram» партії з’явилась інформація про зупинку співробітників СБУ їхніх автобусів на шляху з Харкова до столиці.

Передумовою стала новина, опублікована прес-центром СБУ про те, що, 5 серпня, у Харкові затримали злочинне угруповання, яке займалося рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру.

Обсяг їхнього «прибутку» становив понад 1 млн грн щомісяця.



прес-центр СБУ


Угруповання мало великий вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

Лідер політсили Андрій Білецький заперечив звинувачення правоохоронців. Готівку у партії пояснили збором коштів на життєво необхідну операцію пораненого під час нападу найманців Іллі Киви бійця, а зброя, стверджують, виявилась абсолютно легальною.

Білецький також звинуватив владу у спробі «зачистки вулиць» й уточнив, що обшуки пройшли у ветеранів російсько-української війни та громадських активістів. Серед затриманих, за словами лідера НК, — творець відомої кричалки про Путіна «Путін-х*йло».

varta1.com.ua: Новини