У Києві помер один із чотирьох хворих на «Дельту» чоловіків

koronavirus-palata-6-11-2020
koronavirus-palata-6-11-2020

Четверо з шести пацієнтів Олександрівської лікарні у Києві, у яких виявили штам коронавірусу «Дельта», нещодавно повернулися з Росії. Один з них вже помер. Небезпечний штам COVID-19 «Дельта» підтвердили лабораторно.

Як повідомляє «Київ.Медіа», медики розповідають, що хвороба протікає агресивніше і швидше, ніж попередні штами: на 2–3 день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, вони не можуть самостійно дихати. Вік важких пацієнтів молодий, 30–40 років.

Медики прогнозують різке погіршення епідеміологічної ситуації в столиці у зв’язку з проведенням хресної ходи, адже сьогодні було дуже багато вірян, у тому числі, з Росії.

«Я думаю, буде дуже великий підйом захворюваності, тому що я хочу ще раз наголосити, що із хворих тестованих, які приїхали із Росії, всі вони позитивні на «Дельту». Тому якщо це ми спостерігаємо от таку ходу, то я думаю, що буде великий підйом захворюваності», — розповіла Людмила Антоненко, директорка КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва».

Виявити зазначений штам коронавірусу медикам вдалося лише за допомогою спеціальних реагентів, яких в Україні поки дуже мало.

За словами медиків, після вчорашньої хресної ходи слід чекати сплеску захворювання.

Як повідомляє МВС України, 27 липня, у столиці відбулася хресна хода, присвячена 1033-ій річниці Хрещення Київської Русі. Участь у заході взяли понад 55 000 вірян.

varta1.com.ua: Новини