У Латвії чоловіка, який у 2022 році напав на українців і казав їм, що «путін діє правильно», засудили до реального терміну

Судять чоловіка за ситуацію, яка сталась два роки тому

Відземський окружний суд у латвійському Цесісі засудив 43-річного Едгарса Ромалса до 1 року та 8 місяців позбавлення волі за публічне прославляння воєнних злочинів та розпалювання національної ненависті.

Про це пише Latvijas Avīze.

Як повідомляє видання з посиланням на обвинувальний вирок, у жовтні 2022 року Ромалс у стані алкогольного сп'яніння напав на трьох українців – двох чоловіків та жінку. Він намагався їх ударити і кричав: «путін чинить правильно, вбиваючи українців! Нам потрібно скинути атомну бомбу на українців».

Один із постраждалих, 22-річний Максим, розповів, що до зіткнення він не мав конфлікту з Ромалсом. За словами постраждалої жінки, вона говорила Ромалсу, що якщо він вибачиться за свої дії, вона не звертатиметься до поліції, проте він цього робити не став.

«В Україні вмирають люди, але Ромалс це підтримує, називає “мудаками” українців і мене «разом із моїм президентом Зеленським». Мені дуже боляче це чути, бо моя сестра добровільно пішла на війну, мій брат-інвалід просився піти на фронт, де він провів півтора роки, син моєї сестри теж воював за свою Батьківщину», – розповіла вона.

Ромалс відмовився давати свідчення у суді. У поліції він заперечував, що ображав українців, і казав, що не пам'ятає цього, бо був п'яний.

Читайте також: У Києві п'яні молодики порізали колеса в авто поліції

Коли прокурор вимагав засудити його до 2 років і 6 місяців тюремного ув'язнення, а також до 2 років нагляду, чоловік все ж таки вибачився. Він заявив, що шкодує про скоєне і не заслуговує на таке суворе покарання, оскільки не займає ні бік росії, ні України, а виступає «за мир у всьому світі».

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також