У лікарнях зафіксовано зростання кількості воїнів, яких покусали дикі тварини (ФОТО)

Окопи атакують ще й дикі звірі

фото: Дніпровська міська рада

 

До медзакладів Дніпра дедалі частіше доставляють воїнів, яких покусали дикі тварини. Це можуть бути гризуни, лиси, а ще бродячі кішки та собаки, повідомили у Дніпровській міській раді.

Як зазначається, самі укуси зазвичай не становлять загрози. Головна небезпека – сказ, який може передаватися через слину інфікованої тварини. Сказ – невиліковна хвороба, якій можна лише запобігти вакциною. Її потрібно ввести якнайшвидше після укусу.

На лікарняному ліжку  через укус миші воїн ЗСУ Богдан. Гризун вкусив чоловіка 5 днів тому. Богдан вже отримав вакцину. Зараз лікарі спостерігають за його станом та реакцією на препарат.

 «Мишей, щурів неймовірно багато.  Вони вважають окопи, ці нори своїми, тож захищаються та нападають на людей. Мій випадок не унікальний. Це сталось у сутінках. Ми зберігаємо світломаскування, тож миша в темряві підбігла та вкусила за палець. Я спочатку продезінфікував рану антисептиком, потім повідомив медикам. Вони продумали алгоритм, як мене евакуювати, тож зараз я тут. Почуваюся добре і хочу якнайшвидше повернутися до побратимів», – розповів Богдан.

 Здорові тварини рідко нападають на людей, якщо не йдеться про самооборону. Тож напад звіра без причини одна з головних ознак хворої сказом тварини. Якщо вас така вкусила, необхідно якнайшвидше звернутися до лікаря та зробити вакцинацію.

Читайте також: на Львівщині у двох населених пунктах запровадили тривалий карантин через сказ.

 «Останнім часом поранених стало набагато менше. Але зараз дуже багато військових, вкушених дикими тваринами. З якоїсь причини звіри активізувались наприкінці літа і це триває дотепер. Торік такого не було. Запаси антирабічних вакцин, гамма-глобуліну постійно доводиться поповнювати. За останній місяць ми використали гамма-глобуліну більше, ніж раніше за рік», – прокоментував завідувач травматологічного відділення Юрій.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також