У Луцьку поліцейський вимагав 6 тис доларів хабаря (фото, відео)

volin_slidchij_habar_1_22.02.2020
volin_slidchij_habar_1_22.02.2020

Начальника відділу слідчого управління поліції Волині внутрішня безпека поліції викрила у неправомірних діях — вимаганні хабаря. Поліцейського затримали відразу після одержання першої частини названої ним суми. Про це повідомляє департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

До Волинського управління ДВБ НПУ надійшло звернення заявника про те, що посадовець ГУНП у Волинській області вимагає з нього гроші. Чоловік мав віддати 6 тисяч доларів США начальникові одного з відділів слідчого підрозділу за непритягнення до відповідальності та невилучення автомобіля.

Слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, під процесуальним керівництвом прокуратури Львівщини, за матеріалами внутрішньої безпеки поліції внесли відомості до ЄРДР за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

На передачі першої частини від названої суми хабаря — 3 тисячі доларів — 36-річного майора поліції затримали бійці відділу швидкого реагування ДВБ НПУ, працівники Волинського УДВБ, ДБР та прокуратури. Надані кошти вилучено як речові докази.

Наразі, в порядку ст. 208 КПК України поліцейський затриманий. Готується оголошення про підозру. За корупційні дії посадовій особі загрожує позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років.





 

varta1.com.ua: Новини