У Львівській області судитимуть митника

unnamed
unnamed

Встановлено, що інспектор Львівської митниці ДФС вніс недостовірну інформацію про перетин кордону автомобіля. Про це інформує Прокуратура Львівської області.

Митнику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.

Також з’ясувалось, що під час митних формальностей службовець вносив недостовірну інформацію у систему «Інспектор–2006» щодо перетину транспортним засобом митного кордону з виїздом до сусідньої країни.

Це при тому, що насправді транспорт перебував на території України.

Завдяки такому “фіктивному” виїзду, особа могла користуватись ним без сплати митних платежів.

У цьому випадку йдеться про автомобіль марки «Ford Focus», який нібито перетнув митний пост та спричинив недоотримання бюджетом платежів на 138 тис грн.

За такі дії інспектору Львівської митниці ДФС загрожує до 3 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також штраф.

varta1.com.ua: Новини