У Львівській області триватиме місячник добровільної здачі зброї

6
6

Від 1 по 31 жовтня громадяни мають можливість добровільно звернутися у підрозділи поліції  щоб здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються незаконно, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності. Про це повідомляє  Відділ комунікації поліції Львівської області.

Місячник добровільної здачі зброї на Львівщині проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням. 

Протягом місячника мешканці Львівщини можуть звернутись у підрозділи поліції та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином — без дозволів, реєстрації.

«Усі громадяни, які у цей період здадуть незареєстровану зброю, уникнуть кримінальної відповідальності за її зберігання. Якщо поліцейські самі вилучать зброю, то власникам доведеться відповідати згідно статті 263 Кримінального кодексу України. В окремих випадках, коли громадяни добровільно здадуть зброю, вони зможуть зареєструвати її та отримати у користування», — повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.

У передбачених законодавством випадках громадяни навіть можуть легалізувати таку зброю і користуватись нею в подальшому на законних підставах.

 

 

varta1.com.ua: Новини