У Львівській області у ресторані отруїлися 10 осіб

ZDtZyjUPqhqyMbdqKYiI.r695x430-4716c7bc
ZDtZyjUPqhqyMbdqKYiI.r695x430-4716c7bc

Протиепідемічні заходи тривають, списки контактних осіб уточнюються. Про це повідомляє ДУ «Львівський ОЛЦ МОЗ України». 


12 грудня 2019 р., у ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшло повідомлення від Дрогобицького МРВ щодо госпіталізації в інфекційне відділення КНП «ЦМЛ м. Борислава» 10-ти осіб з діагнозом: «Гостра кишкова інфекція». Зі слів хворих, 08.12.19 р. вони були на святкуванні дня народження в ресторані «РЕТ» м. Борислав. 


Спільними симптомами захворювання є: температура тіла 38–39 0С, загальна слабість, блювота та пронос. Стан усіх захворілих середньої важкості. 


При зборі епіданамнезу встановлено, що хворі вживали: сало з м’ясом і часником (кульки), риба тушкована з овочами, салат з фасолею, болгарським перцем та сухарями заправлений олією, риба червона, біла, ікра червона, борщ червоний та пиріжки з м’ясом, м’ясні вироби:шашлик, ковбаса домашня, кишка, ковбаски  смажені, піцца, салат «Цезар», ребра свинні з картоплею і овочами гриль, торт приготовлений в домашніх умовах.


Потерпілим  в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг  медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

varta1.com.ua: Новини