У Львівській області судитимуть посадовців за незаконне заволодіння землями НААН

Землі вартістю понад 40 млн грн

Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області скерували до суду обвинувальний акт щодо приватного інженера-землевпорядника та колишнього голови однієї із селищних рад Львівщини за зловживання службовим становищем, а також за легалізацію майна одержаного злочинним шляхом. Про це інформує БЕБ Львівщини.

Слідством встановлено, що посадовці за попередньою змовою організували незаконну схему заволодіння землями державної власності, які перебувають у постійному користуванні Національної академії аграрних наук. Йдеться про ділянки, які були розташовані поруч із запроектованою частиною дороги на Львівщині. Проєкт її будівництва реалізовується в рамках транснаціонального коридору GoHighway, що має з’єднати українські чорноморські порти з польськими на Балтійському морі.

Колишній голова сільради своїм рішенням неправомірно збільшив межі одного з населених пунктів без погодження Президії НААН. Своєю чергою інженер-землевпорядник розробив відповідний проект землеустрою щодо змін цих меж.

Таким чином 19 земельних ділянок, загальною площею понад 21 га було вилучено з державної власності та переведено у комунальну з присвоєнням кадастрових номерів.

Орієнтовна загальна вартість згаданих ділянок становить понад 42 млн грн. Надалі 4 гектари вартістю близько 6 млн грн було передано у приватну власність фізичним особам. Одну із ділянок було оформлено на дружину обвинуваченого, який є депутатом однієї з місцевих районних рад.

Правоохоронним органам вдалось запобігти передачі у приватну власність решти земельних ділянок вартістю понад 36 млн грн. Наразі на них накладено арешт.

Колишньому голові та землевпоряднику було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.364, ч. 1 ст. 209 КК України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт