У Львівській області внаслідок аварії на газовидобувній станції загинув чоловік

Ще одна людина отримала поранення

ілюстрація: Укрнафта

В селі Гаї Нижні на Львівщині на газовидобувній станції стався розрив обладнання від тиску газу, повідомляє інформаційна сторінка Дрогобиччини у Telegram  «Дрогобич Live | Новини».

Як зазначається, є загиблі і постраждалі.

Як відомо LVIV.MEDIA з власних джерел, під час робіт вибухнула цистерна з газом. За даними поліції 37-річний працівник від отриманих внаслідок вибуху травм помер дорогою до лікарні. Він був мешканцем Стрия. Ще один працівник із травмами госпіталізований.

Нещасний випадок стався на газовидобувній станції, що належить компанії ТОВ “ЕКСПЕРТ ПЕТРОЛЕУМ УКРАЇНА”. Засновником товариства є зареєстрована у Люксембурзі компанія “ЕКСПЕРТ ПЕТРОЛЕУМ СПВ САРЛ”. Кінцевими бенефіціарними власниками — п’ятеро підприємців з Йорданії.

Читайте також: 4 липня  у Розвадові на Львівщині, де наприкінці квітня стався витік газу, знову утворилось провалля .

«В селі Гаї Нижні на газовидобувній станції внаслідок розриву обладнання від тиску газу загинув один чоловік житель міста Стрий, один поранений», зазначається у повідомленні.

У прес-службі компанії підтвердили інцидент та висловили співчуття.

«З глибоким сумом ТОВ »Експерт Петролеум Україна« підтверджує, що 5 вересня 2023 року на родовищі у Львівській області, яке експлуатує ТОВ »Експерт Петролеум Україна«, сталася аварія під час випробувань тиску на новій свердловині. В результаті аварії один працівник загинув, інший отримав травми. Спеціальний дозвіл на експлуатацію цього родовища належить АТ »Укргазвидобування".

ТОВ «Експерт Петролеум Україна» проводить роботи на основі Договору про підвищення ефективності видобутку, підписаного з УГВ у 2020 році. Працівники, які проводили операції, є співробітниками ТОВ «Експерт Петролеум Україна», яке згідно з Договором відповідає за якість та безпеку виконаних робіт.

З початку нашої діяльності в Україні три роки тому наша компанія налічує понад 1,5 мільйона робочих годин без будь-яких інцидентів з безпеки. Ми беремо на себе повну відповідальність за визначення обставин та первинних причин цього інциденту, щоб вжити заходів щодо його недопущення у майбутньому. Ми активно співпрацюємо з розслідуваннями, які проводять Національна поліція та Державна служба праці України. "Безпека нашої команди завжди була і залишається нашим найвищим пріоритетом. Хочемо наголосити, що всі необхідні заходи для подальшої безпеки робіт були прийняті негайно. Ситуація на місці наразі під повним контролем.

Ми у контакті та надаємо повну підтримку пораненому співробітнику та родині загиблого колеги в цей важкий час. Цей інцидент - трагедія для всієї нашої команди«, - коментує Операційний директор Групи компаній XP та Голова компанії ТОВ »Експерт Петролеум Україна",  - Мішель Лубутен.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий