У Львівській області збудують три житлові комплекси для ВПО

Буде близько 500 квартир

ФОТО: ілюстративне

На Львівщині запланували будівництво трьох житлових комплексів у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах, а також реновації житла у місті Старий Самбір для вимушених переселенців. У трьох комплексах зможе проживати понад 1600 переселенців. Про це пишуть на сторінці Департаменту економічної політики Львівської ОДА.

«Новий проект з будівництва житла для вимушених переселенців, який покликаний не лише поселити людей, а й забезпечити умови для їхньої повноцінної інтеграції в соціально-економічне та культурне життя громад. Тож сьогодні разом з колегами, які відповідають за соціально-економічний розвиток, вивчаємо практичні аспекти розробки довгострокових місцевих житлових програм», – повідомив 9 серпня Департамент економічної політики Львівської ОДА.

На цей проект близько 400 млн гривень виділить міжнародна організація IOM Ukraine. У ЛОВА зазначають, що у трьох комплексах буде від 442 до 556 квартир, там зможуть проживати від 1326 до 1668 внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також, в Україні стартував новий етап програми пільгової іпотеки.

Міжнародна організація з міграції почала роботу в Україні у 1996 році, вона надає мігрантам, внутрішньо переміщеним особам та місцевим громадам через безпосередню гуманітарну допомогу та реалізовує проекти у сфері розвитку.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк