У Львівському обласному спеціалізованому будинку дитини відкрили паліативну кімнату

Діти з особливими потребами перебуватимуть у наближених до домашніх умовах

У п’ятницю, 31 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, у Львівському обласному спеціалізованому будинку дитини “Любисток” відкрили паліативну кімнату, де надаватимуть допомогу дітям з особливими потребами. У новій палаті вже перебувають перші пацієнти. Про це повідомили у Львівській ОВА. 

Діти з інвалідністю, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-сироти, які мають невиліковні хвороби, перебуватимуть у дуже наближених до домашніх умовах, з ними займатимуться реабілітологи та інші спеціалісти, які допоможуть полегшити їхній біль.

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, завдяки створенню цієї палати, сенсорного та реабілітаційного кабінетів, будинок дитини «Любисток» претендує на те, щоб першим на Львівщині укласти з НСЗУ угоду, яка дозволить йому працювати з дітьми як Центру реабілітації та паліативу. 

Як розповіла засновниця БФ «Mom for everyone» Наталія Михайлів, створення паліативно-реабілітаційного відділення – це пілотний проєкт, покликаний привернути увагу до вразливих категорій дітей, які потребують особливих умов перебування. 

Фото: Львівська ОВА

«Оскільки заклад підпорядковується Міністерству охорони здоров’я України, то на базі закладу працює медичний персонал. Локаційно це дуже зручно для облаштування тут паліативного відділення, адже для дітей з порушеннями розвитку необхідні спеціальні умови та кваліфіковані фахівці. Тепер тут є комфортні умови для їхнього перебування. 

У новій палаті уже є перші пацієнти: це двоє діток з порушеннями розвитку. Від сьогоднішнього дня це їхня нова оселя, де про них будуть турбуватися фахівці», – додає Наталія Михайлів. 

У 4 дитячих кімнатах за кошти меценатів зробили дороговартісний ремонт, ще в кількох продовжують ремонтні роботи. Адже діти потребують комфортних умов проживання. Зараз у закладі 60 ліжкомісць.

Читайте також: Головний залізничний вокзал у Львові стане першим повністю безбарʼєрним в Україні (ФОТО)

Додамо, за останні роки в заклад поступило більше 200 дітей, вибуло 139 дітей, в т.ч. усиновили 21 дитину, повернули в сім’ю 45 дітей та понад 30 знайшли прихисток в прийомних сім’ях та передані під опіку.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі