У львівському парку “Цитадель” виявили самовільне будівництво

Будинок вирішили трансформувати

На території парку “Цитадель” у Львові замовник вирішив трансформувати будинок замість погодженого капітального ремонту. Після обстеження об’єкта будівництва правоохоронці порушили щодо нього кримінальну справу.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Капітальний ремонт будівлі на вулиці Грабовського, 11, що на території парку “Цитадель” замовило ТзОВ “Передзвін”. Засновниками та кінцевими бенефіціарами компанії, за даними системи YouControl, є Юрій Дубневич та Роксолана Пиртко. У паспорті об’єкта будівництва зазначалось, що ремонт не передбачає змін зовнішньої конфігурації та функціонального призначення приміщення. Попри це, після початку робіт виявилося, що замовник зайнявся самовільним будівництвом.

Будівлю реконструюють та добудовують до неї додаткові елементи, після чого повідомили про це поліцію. Правоохоронці після обстеження місця будівництва відкрили щодо нього кримінальне провадження, наразі триває слідство. Також Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт, але забудовник його проігнорував.

“Справді в підприємців є будівля. Вони мають документи на капітальний ремонт і мали просто відремонтувати будівлю в межах існуючих об’ємів, а не щось демонтовувати, а щось добудовувати”, — зазначив заступник мера Львова Любомир Зубач.

Читайте також: Увага! У Львові безвісти зникла 17-річна дівчина

У міськраді заявили, що намагатимуться зупинити будівництво. “Наша інспекція буде звертатися до Києва за відповідним дозволом, а управління контролю за використанням земель проведе обстеження. За потреби юридичним департаментом будуть ініційовані судові процеси”, — додав Любомир Зубач.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також