У львівському парку зроблять капітальний ремонт майже за 26 мільйонів гривень

Територія має стати інклюзивною

ФОТО: Замарстинівський парк

У Замарстинівському парку, що у Львові облаштують центральну алею та прилеглі території за 25,8 млн грн. Парк розташований впритул до лікувальних корпусів Національного реабілітаційного центру «НЕЗЛАМНІ». Оскільки кількість тих, хто потребує реабілітації внаслідок воєнних дій постійно збільшується, місто прийняло рішення використати потенціал парку для відновлення поранених – облаштувати потрібну для цього інфраструктуру.  Про це йдеться у системі Прозорро.

Львівське комунальне підприємство “Зелений Львів” заплатить 25,59 млн грн Капітальний ремонт центральної алеї та прилеглих територій парку “Замарстинівський” у м. Львові. Роботи виконуватиме будівельна компанія “Захід нео буд”.

“Замарстинівський парк розташований впритул до лікувальних корпусів Національного реабілітаційного центру “Незламні”. Оскільки кількість тих, хто потребує реабілітації внаслідок воєнних дій постійно збільшується, місто прийняло рішення використати потенціал парку для відновлення поранених – облаштувати потрібну для цього інфраструктуру.”, – йдеться в описі закупівлі.

Йдеться саме про інклюзивні майданчики, теренкури, стежки та доріжки для маломобільних, а також про їхнє ознакування та освітлення. Теренкур (кардіологічна доріжка) — чудова методика при реабілітації після пошкодження опорно-рухового апарату, сприятливо впливає на роботу серцево-судинної і дихальної системи, сприяє відновленню тонусу м'язів і судин. Цей спосіб реабілітації дуже поширений в Європі, проте недостатньо в Україні.

У Львові теренкур є у парку Знесіння та почали облаштовувати більш сучасний – власне у Замарстинівському парку. Тут уже прокладено 4 маршрути з різною складністю загальною протяжністю 6,7 км. Але потрібно пристосувати стежки, щоби була змога проїхати візком і безперешкодно пройти на протезі. Цього року планують виконати лише роботи із забезпечення доступності та проведення реабілітації маломобільних у UNBROKEN\НЕЗЛАМНІ.

Читайте також: у Львові запланували ремонт за 1,5 млн грн із бюджету

“Буде влаштовано вхідну групу, пристосовану для маломобільних груп населення з боку вулиці П.Орлика, навпроти лікарень Першого медичного об’єднання (лікарня Святого Пантелеймона та лікарня Святого Миколая), інклюзивні прогулянкові доріжки поєднані з мережею теренкурів, дитячі майданчики та спортивні майданчики, в тому числі інклюзивні, зовнішнє освітлення. Саме з цією метою після проведених фахових консультацій із медиками реабілітаційного центру “НЕЗЛАМНІ” і оголошується ця закупівля”, - зазначили замовники закупівлі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також