У Львівському районі на землі садово-городнього кооперативу влаштували незаконне кладовище

67ш678
67ш678

У поліції розслідують факт захоплення земель садово-городнього кооперативу неподалік Львова. Про це інформують у пресслужбі поліції Львівської області.

Учасники кооперативу звернулись до правоохоронців  тому, що на їх землях було організоване кладовище, де проводяться захоронення померлих людей на комерційній основі.

Так, 26 серпня у поліцію Львівщини надійшла колективна заява від учасників одного з садово-городніх кооперативів про самовільне захоплення їх земель, розташованих у селі Рясне-Руське Львівського району.

За словами заявників, директор однієї з громадських організацій, без відома та погодження садівників, організував на їх земельних ділянках кладовище та проводить захоронення померлих людей.

За фактом дізнавачі відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

За даними «ZAXID.NET», 62-річний львів’янин Ярослав Мартинів захопив земельні ділянки садово-городнього кооперативу біля недіючого Ряснянського кладовища і облаштував там приватний цвинтар. Сам Мартинів зізнався, що чинить незаконно і навіть озвучив журналістам розцінки за поховання.

[caption id=«attachment_306569» align=«alignnone» width=«1227»] Скріншот відео «zaxid.net»[/caption]

varta1.com.ua: Новини