У Львові 5 вересня з військовими почестями попрощаються із тероборонівцем Антоном Долинським та прикордонником Володимиром Грабовським

Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок

У четвер, 5 вересня, львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міських церемоній прощання із загиблими захисниками. Володимир Грабовський та Антон Долинський загинули в бою, захищаючи Україну.

Як повідомили у ЛМР, прощання та чин похорону захисників Володимира Грабовського та Антона Долинського розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Далі військовослужбовця Антона Долинського поховають на Личаківському кладовищі.

А тіло воїна Володимира Грабовського після міської церемонії прощання на пл. Ринок перевезуть у рідне село Зіболки Львівської області. Там спершу відбудеться прощання в родинному помешканні. Далі - молитва в храмі св. Косми і Демʼяна. Відтак поховають захисника на місцевому кладовищі.



Антон Долинський (03.06.1985 – 29.08.2024) Львів’янин.

Впродовж 1991 – 1997 років проживав у Херсоні, згодом родина повернулась до Львова. Навчався у Львівській державній комунальній середній загальноосвітній школі №3. Вищу освіту здобув у Національному університеті «Львівська політехніка».

Працював на кафедрі екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка». За словами близьких, «визначальною рисою характеру Антона була велика правдива доброта».

З початком повномасштабного російського вторгнення вступив на захист України до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони імені Митрополита Андрея Шептицького Сил територіальної оборони ЗСУ. Виконував бойові завдання на території Донецької, Запорізької та Сумської областей. У серпні 2022 року нагороджений медаллю «Учасник бойових дій».

В Антона Долинського залишились батьки, наречена, сестра, брат та дядько з тіткою.

 



Володимир Грабовський (26.03.1988 – 19.05.2023) Уродженець села Зіболки Львівської області.


Навчався у Зіболківському закладі загальної середньої освіти І-ІII ступенів Жовківської міської ради Львівського району Львівської області. Професійну освіту здобув у Вищому професійному училищі №20 міста Львова.

Строкову військову службу проходив у Центрі забезпечення навчального процесу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, після чого підписав контракт зі ЗСУ.

Після завершення військової служби проживав в рідному селі, де й працював. За словами близьких, Володимир захоплювався комп’ютерними технологіями, електронікою, любив працювати з деревом.

З початком повномасштабного російського вторгнення боронив державу у складі 7-го прикордонного Карпатського загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Проходив військову службу на Волині, згодом виконував бойові завдання на Донеччині та Луганщині.

Читайте також: загинув сапер з Львівщини Степан Леськів

У Володимира Грабовського залишились дружина, син, мати, брат, сестра та племінники.



varta1.com.ua: Новини

Коментарі