У Львові 9 людей звернулось до медиків з переохолодженням

MX7SANQNmBZn0u8qp8iUIcENqzFuPP4RHJHjmVHU
MX7SANQNmBZn0u8qp8iUIcENqzFuPP4RHJHjmVHU

Цими вихідними до закладів охорони здоров’я міста звернулось 9 осіб із переохолодженням. П’ятеро з них було госпіталізовано до лікарні.


«У суботу, 13 лютого, до 8 міської клінічної лікарні звернулось 5 осіб з переохолодженням, 2 з яких госпіталізували. 14 лютого до цього медичного закладу звернулось 4 людини, 3 з яких госпіталізовано. Зазначимо, що впродовж вихідних до лікарні швидкої медичної допомоги з переохолодженням не звернулось жодної особи», — повідомили у міському управлінні охорони здоров’я.


«Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вуха і ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти. Перша самостійна допомога — зігрітися в теплому приміщенні, випити якомога більше рідини: будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла слід прикласти теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою — це може призвести до поглиблення ураження», — наголошують в управлінні охорони здоров’я ЛМР.


Додамо список простих правил, дотримання яких допоможе уникнути біди:
— надавати перевагу зручному взуттю, яке не стискає ногу, воно має бути зручним і не тісним, бажано без підборів та з теплою вкладкою;
— одягати зручний, щільний, легкий одяг, який не сковує рухів;
— для захисту шкіри змазувати лице та руки жирним кремом;
— на руки обов’язково одягати теплі зручні рукавиці, шарфи;
— якщо відчуваєте, що мерзнете, у жодному разі не стійте на місці — намагайтеся рухатися, адже рухи посилюють кровообіг і сприяють зігріванню тіла;
— не торкатися оголеною шкірою до металевих предметів;
— при температурі нижче –15 °С обмежити час перебування дітей на вулиці.

varta1.com.ua: Новини