У Львові арештували майно підприємства — найбільшого виробника скляної продукції

Власники фінансують російську армію...

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Накладено арешт на корпоративні права та нерухоме майно одного з львівських підприємств. Як встановили правоохоронці, кінцевими бенефіціарними власниками компанії є особи, пов’язані з російською федерацією.

Як повідомляє Нацполіція Львівщини, це було встановлено під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ, ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)) ККУ та ч. 2 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

На підставі ухвали слідчого судді на корпоративні права та нерухоме майно одного з львівських підприємств, вартість яких становить 480 мільйонів гривень, було накладено арешт.

Вирішується питання щодо передачі арештованих корпоративних прав та нерухомого майна компанії в управління АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів).

Як повідомляє прокуратура Львівської області, накладено арешт на корпоративні права львівського підприємства, яке є одним з найбільших виробників скляної продукції на території Західної України, на загальну суму 11 млн грн, а також на 19 об’єктів нерухомості цього підприємства — цілісний майновий комплекс товариства. Загальна сума арештованого майна становить майже 470 млн грн.

Посадовці підприємства, засновником якого є естонська компанія, а бенефіціарними власниками є група громадян РФІ, які здійснюють фінансовий контроль за грошовими коштами від продажу скляних виробів, ухиляються від сплати податку завдяки фінансовим посередникам — пов’язаним компаніям в Естонії. Окрім того, вказані громадяни РФ задіяні у матеріальному забезпеченні міністерства оборони РФ, що є важливим елементом фінансування під час військової агресії в Україні.

Як повідомлялося, на Львівщині прокуратура передала АРМА корпоративні права на 35 млн грн підприємств, заснованих громадянами РФ.

Довідково: найбільші склоробні підприємства України ТУТ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також