У Львові батько нетверезого водія напав на поліцейського

wZk4-6VIMwYLNum1sf79sTi17i3sNc2
wZk4-6VIMwYLNum1sf79sTi17i3sNc2

У Львові слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом насильства щодо працівника поліції. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це розповіли у відділі комунікації поліції Львівської області.


Так, 9 вересня, о 23:30 год., екіпаж патрульної поліції зупинив на вулиці Широкій, у Львові, автомобіль «Шкода», водій якого порушував Правила дорожнього руху.


Під час спілкування з чоловіком поліцейські запідозрили, що 37-річний львів’янин перебуває у стані наркотичного сп’яніння. Пройти експертизу в медзакладі водій відмовився.


Коли правоохоронці оформляли адмінпротокол, на місце події приїхав батько водія, який поводився агресивно, на зауваження не реагував, натомість, наніс лейтенанту поліції тілесні ушкодження.


Поліцейського з травмою руки доправили у медзаклад.


«За фактом слідчі Залізничного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на термін до п’яти років. Окрім того, на водія складено адмінпротокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення, за що передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на термін один рік», — додали у поліції.

varta1.com.ua: Новини