У Львові бізнес, який заснували ветерани матиме спеціальні наліпки

Підтримка ветеранського бізнесу

У Львові бізнес заснований ветеранами матиме спеціальні наліпки «Підтримай бізнес ветерана». Вони мають привернути увагу споживачів та мешканців популяризувати справи, які розвивають родини захисників і захисниць.

Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Зокрема, першу наліпку «Підтримай бізнес ветерана» розмістили на студії манікюру  «Beautiful Day», що на вулиці Городоцькій, 97. Її заснувало подружжя Чубарь.  28-річний Том з початку повномасштабного вторгнення пішов до війська добровольцем і лише трохи більше пів року, як повернувся до цивільного життя. 

«Я пішов у 125 бригаду львівську. Деякий час ми проходили навчання і злагодження, їздили на завдання у Львівській області, а в липні ми поїхали в Краматорськ. Спочатку окопували весь Краматорськ, готували позиції і вже в жовтні поїхали на нуль, брали участь в боях, були у містах Ямпіль, Терни, Ямполівка, а пізніше – Лиман», – розповідає ветеран. 

Коли Том дізнався про можливість отримати ветеранський ваучер на розвиток власної справи, то вирішив взяти участь в конкурсі – і виграв. 

«Ми отримали 260 тисяч гривень, також ще докладали власні кошти. Придбали ми все те, що подавали в гранті: обладнання для салону та крісла, бо попередні були вже зношені. Оскільки клієнтів в нас багато, то треба це все вдосконалювати і міняти, тому завдяки цій підтримці ми тут багато чого поміняли», – розповідає співзасновниця студії Оксана Чубарь. 

Ветеран каже, податись на конкурс від міста було не складно. Зокрема, треба прочитати умови і зібрати документи. Також потрібно зібрати комерційну пропозицію, написати хто ти, що ти хочеш мати і чого досягти – все. 

Такі бізнес-програми неабияк підтримують ветеранів, підтверджує дружина Тома. 

Читайте також: Зарплати вчителів можуть зменшитися через нові податки

«Якщо брати тих хлопців, його друзів, які також повигравали гранти, то вони загорілись тим, що їм є чим займатись. Бо я бачила їх, коли вони повернулись: вони не розуміли, що їм далі робити, чи йти далі служити, чим взагалі займатись. А коли вони почали всі разом ходити, вони зараз тісно спілкуються, один одному щось підказують, я думаю, що це класно», – розповідає Оксана Чубарь. 

Окрім цього, завдяки ще одному гранту від Норвезької ради у справах біженців подружжя масштабує свою справу і відкриває школу манікюру. Для цього вони вже орендували приміщення та роблять ремонт. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі