У Львові будуть ваучери для підтримки малого і середнього бізнесу

Загалом, буде три типи ваучерів

Львівська міська рада запроваджує ваучери для підтримки малого і середнього бізнесу в умовах воєнного стану. Про це повідомили під час брифінгу «Підтримка бізнесу від Львівської міської ради: як отримати від 100 тис грн до 300 тис грн на розвиток?». 

Ваучери будуть трьох типів:  

  • інвестиційний;
  • компенсаційний;
  • релокаційний.

Надаватимуть їх підприємцям для закупівлі обладнання, оплати комунальних послуг або оренди, на розвиток бізнесу.

За перше півріччя 2022 року загальний фонд бюджету міста виконано на 106 відсотків. А це означає, що бізнес крім того, що займається волонтерською діяльністю, ще й справно сплачує податки.

Голова комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак зазначила, що після початку повномасштабного вторгнення, львівські підприємці створили притулки для біженців, донатять потреби ЗСУ, волонтерять на усіх напрямках.

«24 лютого, коли почалось повномасштабне вторгнення, ми усі розуміли, що Львів стане центром внутрішньо переміщених осіб і бізнесу, який »переселявся" із зони бойових дій. Зараз ті підприємці, які зуміли створити притулки для біженців, також потребують допомоги. Ми з партнерами уже 5 місяців надаємо прихисток, годуємо людей, сплачуємо комунальні послуги, і також податки. Я вважаю, що малий і середній бізнес проявив себе дуже добре на території Львова.

Відтак програма підтримки бізнесу зараз на часі, як ніколи. Шкода тільки, що можемо виділити на неї досить обмежену суму коштів. Хочеться, щоб згодом сума коштів була більшою, бо потреби є. Але якщо ми зараз не підтримаємо бізнес, це сильно вдарить і по бюджету міста в наступні періоди".

Подати заявку можна буде з 1 серпня 2022 року.

Довідки за телефоном Центру підтримки підприємців ЛМР 254 60 15.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт