У Львові чоловік здійснював фінансові операції з чужих профілів у Facebook (ФОТО)

WhatsApp Image 2021-12-02 at 09.36.28 (5)
WhatsApp Image 2021-12-02 at 09.36.28 (5)


У Львові поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який здійснював фінансові операції з чужих профілів у соцмережах. Про це повідломили у пресслужбі поліції Львівської області.




30-річного жителя Львова, який втручався в облікові записи користувачів та банківські системи, викрили співробітники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно із слідчими Львівського районного управління №1 за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.




«Як встановили правоохоронці, зловмисник, використовуючи доступ до облікових записів у соціальній мережі «Facebook» інших осіб, підкріплював до них чужі банківські картки і у подальшому здійснював купівлю цифрових послуг.» - повідомили у поліції.


Правоохоронці встановили, що доступ до чужих облікових записів фігурант отримував, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, а банківські картки він купував у «DarkNet».




Під час обшуків, проведених у фігуранта, виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, за допомогою якої зловмисник здійснював втручання в чужі облікові записи. Усе вилучене було скеровано на комп’ютерно-технічну експертизу.



Чоловікові повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.  Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Досудове розслідування триває.






varta1.com.ua: Новини