У Львові демонтують і передадуть Академії сухопутних військ дерев’яний намолений храм, який має особливі ікони (ВІДЕО)

Дерев'яну церкву біля Стрийського парку у Львові розберуть

У Львові у деревʼяній церкві Блаженних Мучеників УГКЦ відслужили останню загальноуніверситетську Архиєрейську літургію спільноти УКУ. Її очолив архиєпископ і митрополит Львівський Ігор (Возьняк)

Як повідомляє "Еспресо.Захід", 10 жовтня розпочнуться роботи з демонтажу церкви і її передадуть Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Храм буде заново зведений на одній із локацій, де відбувається вишкіл майбутніх офіцерів для ЗС України.

"Таке рішення було прийнято давно. Храм мав їхати на схід України, проте з цим довго метушилися, а тоді й прийшла велика війна. Так храм залишився тут до сьогодні, чекав Божої волі. Тепер у ньому молитимуться наші вояки та воячки", – прокоментував архиєпископ і митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

"Це таке символічне місце, символічний храм. З нього починалося студентське містечко УКУ. Він творився з любов'ю, є дуже намоленим, має особливі ікони, що відроджують традицію галицького іконопису. Тим цей храм також дуже цікавий у своєму інтер'єрі. Тепер ми віддаєм його нашим військовим капеланам, щоб він міг послужити нашим захисникам", – додає ректор УКУ Тарас Добко.

Про церкву

Церква на вулиці Стрийській, 31 розташована біля Стрийського парку. Її збудували за ініціативою Українського католицького університету у 2009 році. Проєкт розробив архітектор Роман Сулик, відомий своїми публікаціями з історії української дерев’яної архітектури.

Play Video

Контролював хід будівництва отець Богдан Прах. Храм назвали на честь Блаженних мучеників Української Греко-Католицької Церкви, яких проголосив блаженними Папа Іван Павло ІІ під час свого візиту до Львова у 2001 р. Серед новомучеників є випускники та викладачі довоєнної Львівської богословської академії.

Унікальний іконостас та ікони святилища і храму вірних, які наслідують традицію давньоукраїнського малярства, створила команда Іконописної школи УКУ "Радруж". Їх також перевезуть разом із храмом.


 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також