У Львові двоє людей потрапили з отруєнням до лікарні

Молоді люди потрапили до лікарні

Вчора, 12 червня, у Львові двоє людей отруїлись чадним газом. Про це повідомили сьогодні в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

«12 червня, о 05:17 год, у квартирі на вул. Личаківській, 84 (Личаківський район), двоє людей постраждали від отруєння чадним газом. Зокрема, 25-річна жінка та 30-річний чоловік. Постраждалих доправили в обласну клінічну лікарню. Обставини події з’ясовуються», — йдеться у повідомленні.

Додамо, що загалом від початку року по місту зафіксували 31 випадок отруєння чадним газом, внаслідок якого постраждали 75 людей, з них 31 дитина. На жаль, 3 людини загинули. Причина всіх отруєнь — недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Щоб уникнути біди: має бути притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення — через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин — тобто газові коти чи колонки — цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів.

Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Викликати служби під час усіх нещасних випадків, пов’язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння):

  • швидку допомогу — 103;
  • пожежну — 101;
  • газову — 104;
  • поліцію — 102.

Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

Раніше повідомлялось, що на Львівщині чоловік потрапив до лікарні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також