У Львові двоє студентів шахраювали з «фейковою» Дією (ФОТО)

Хлопцям «світить» солідне покарання за такі витівки

Фото ілюстративне

У Львові правоохоронці викрили двох студентів, які використали фейкову “Дію” у шахрайській схемі. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

За даними слідства, неповнолітній підозрюваний, на початку лютого цього року, замовив через інтернет-крамницю електронні сигарети.

Внаслідок цього, хлопець одержав дані продавця, а після того з допомогою свого смартфона та фейкової програми «Дія» підробив його електронний паспорт.

«Після цього підозрюваний зробив відмову від покупки. Товар повернувся на поштове відділення. Одразу ж у це відділення, випереджаючи продавця, навідався фігурант та  пред’явив у фейковій програмі «Дія» підроблений електронний паспорт та згенерований штрих-код. Працівник пошти віддав йому вказаний товар», — йдеться у повідомленні.

Згодом підозрюваний спробував реалізувати злочинну схему вдруге, залучивши 18-ти річного мешканця Тернопільської області. Після чого підозрюваних було викрито.

«За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру двом студентам зі Львова за фактом підроблення документів, несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, замаху на шахрайство, шахрайства, вчиненого з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358, ч. 1 ст. 361, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 КК України)», — додали в прокуратурі.

Фото: прокуратури Львівської області

Раніше повідомлялося, що у «Дії» будуть нові послуги.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена