У Львові експрацівник «Львівелектротрансу» у тролейбусі зламав руку контролеру

Є рішення суду

Залізничний районний суд м. Львова виніс вирок колишньому працівнику ЛКП «Львівелектротрансу», який зламав контролеру руку. Про це стало відомо з ЄДРСР.

Подія сталася 23 жовтня 2020 року. Тоді близько 08:30 год., перебуваючи у салоні тролейбуса, що слідує за маршрутом №32 Університет - вул. Суботівська, який знаходився на зупинці громадського транспорту «вулиця Низинна на ґрунті особистих неприязних відносин, керуючись раптово виниклим умислом на спричинення тілесних ушкоджень, усвідомлюючи протиправність своїх дій, не бажаючи пред’явити контролеру пасажирського транспорту квиток, що засвідчує право проїзду у громадському електротранспорті, різко почав виходити з салону тролейбуса через задні двері, під час чого, з метою звільнення проходу та отримання можливості вийти із салону тролейбуса, минаючи контролера, шляхом відштовхування її в сторону масою свого тіла, умисно застосував фізичне насильство до останньої, яке виразилося у нанесені їй удару кулаком своєї руки зверху по зап’ястку правої руки потерпілої.

Чоловік спричинив потерпілій закритий перелом основи кістки правої кисті із задовільним стоянням кісткових фрагментів. Перелом утворився від дії тупого предмета, міг виникнути від удару кулаком по правій кисті, при фіксованій руці та відноситься до тілесного ушкодження середнього ступеня тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч.1 ст.122 КК України.

Він вину у вчиненому кримінальному правопорушенні не визнав та пояснив, що 23.10.2020 о 08.20 він на зупинці громадського транспорту сів на тролейбус № 32, що по вул. Городоцькій в м. Львові, після чого чекав своєї зупинки. Проїхавши до вул. Низинної в м. Львові, він мав намір вийти, однак заздалегідь не приготувався до виходу, бо стояти біля дверей не було потреби. Коли тролейбус зупинився, він трохи затримався, оскільки почув якийсь галас біля передніх дверей і відволікся. Коли він почав спускатися по сходах, то побачив перед собою дівчину, яка була в чорній формі, та звернувся до неї, щоб вона його пропустила, оскільки через те, що в проході стояли люди, він переживав, що не вийде. Виходячи з маси натовпу, він може припустити, що міг нанести ушкодження потерпілій. Рукою нікого не бив, якщо було нанесено ушкодження, то з власної необережності та необережності самої потерпілої. Якщо він дійсно це зробив, то може вибачитися. Додав, що з «Львівелектротранс» у нього тривалий конфлікт, приблизно з 2015 року, судові спори. Цивільного позову у даному кримінальному провадженні не визнає, оскільки такий не був поданий на досудовому слідстві, а в суді, також не було подано потерпілою заперечення на його відзив, а тому у позові просить відмовити.

Потерпіла пояснила, що він мав можливість вийти, був прохід, однак, коли вона просила зупинитися, то він відсунув її, відштовхнув, вдарив по руці, вона втратила рівновагу та вдарилася. Рука розпухла і боліла, у зв`язку з чим вона звернулася за медичною допомогою та у Залізничний РВ. 21 день пробула у гіпсі, потім реабілітація. Пояснила, що обвинувачений надалі продовжує її ображати, здійснюючи наклепи в мережах, подаючи різного роду заяви та скарги за місцем праці, незважаючи на те, що сам працював у «Львівелектротранс».

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, та призначити йому покарання за ч. 1 ст. 122 КК України у виді двох років обмеження волі.

Строк відбуття покарання рахувати з моменту звернення вироку до виконання.

Цивільний позов задовольнив частково.

Стягнути з чоловіка на користь потерпілої десять тисяч грн. відшкодування моральної шкоди.

Вирок може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду через Залізничний районний суд м. Львова протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт