У Львові годуватимуть нужденних: як запрацює нова програма "Тарілка"

10_450e5
10_450e5

У Львові стартує новий екологічно-соціальний проект «Тарілка», на меті якого стоїть допомога людям, яким не вистачає коштів на харчові продукти. Про це інформує видання «Znaj.ua».

Їжу, термін зберігання якої досягає критичної точки, та невикорастані продукти харчування будуть збирати та передавати громадянам, які потребують харчової допомоги.

Цей проект розпочався під егідою 29-річного громадянина Німеччини Ростислава Косюри.

У незвичайному та такому необхідному деяким містянам проекті вже беруть участь львівські продуктові крамниці, мережа ресторанів «Кумпель Груп», ресторан готелю «Леополіс» та мережа магазинів «Рукавичка».

"На жаль, Україна — серед лідерів у Європі за кількістю сміттєзвалищ, які наполовину складаються з органічних продуктів. За даними Державної служби статистики, українці щороку викидають приблизно 7 мільйонів тонн придатних до споживання продуктів, вартість яких становить 5,5 мільярдів гривень.

Натомість, люди через безробіття або низьку зарплату не можуть себе прогодувати", — говорить засновник унікальної програми Ростислав Коцюра.

Позитивний досвід допомоги нужденним Ростислав перейняв у німецької благодійної організації «Die Tafel», яка допомагає людям з низьким рівнем доходу. Перший центр «Tafel Deutschland e.V.» відкрили в Берліні ще 1993 року.

Нині ж їх 940, майже в кожному місті Німеччини.

varta1.com.ua: Новини