У Львові громадянам пропонують рятуватися у небезпечних чи фейкових укриттях (ФОТО, ВІДЕО)

Городяни висловлюють побоювання, що т.з. укриття в панельних будинках можуть стати «братськими могилами»

Фото: Ka Rina / Гаряча лінія міста Львова ФБ

У Львові городяни нарікають на непідготовленість багатьох укриттів, які визначено в місті на випадок надзвичайної ситуації.

Як повідомив на «Гарячу лінію міста Львова» Stage Phoner, на вул. Крехівська, укриття може бути небезпечним для людей.

«Львів, вул. Крехівська, 5. Як може перебувати бомбосховище в такому стані? Не зрозуміло чи там безпечно…», — зазначає авто відео та світлини з місця події.

Фото: Stage Phoner / "Facebook" "Гаряча лінія міста Львова"

Також городяни повідомляють на «Гарячу лінію міста Львова» про те, що інформація про наявність ключів від укриттів, яка розміщена на стінах будинків, не завжди відповідає дійсності.

«Вимагаю зобов’язати відповідальних за подібні написи на будинках прибрати неправдиву інформацію. Ніяких ключів від укриттів у вказаних квартирах нема і ніколи не було. Для галочки вказані номери квартир на перших поверхах. Скрипника, 21. Аналогічна ситуація по цілому Сихову», зазначає у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» Nadya Lviv, яка оприлюднила світлини з місця події.

Фото: Nadya Lviv / "Гаряча лінія міста Львова" "Facebook"

Скріншот / "Гаряча лінія міста Львова" "Facebook"

Львів’янка Світлана Ковтун у звернені на «Гарячу лінію міста Львова» написала: «Інформація для роздумів… Не була вдома декілька днів, приїхала і побачила, що я виявляється відповідальна в нашому будинку по укритті мешканців. Несподіванка! Телефоную в ЛКП і питаю чому я? Де то укриття? Відповідь — «Світлана, треба було когось написати, то написали вас. А укриття взагалі не має, то просто підвал, який непристосований для довгого перебування! А реального підготовленого бомбосховища на Сихові та й у Львові немає! Ключів від того укриття в мене також немає, як і в квартирі 50», — зазначає Світлана Ковтун, яка оприлюднила світлину з місця події.

Фото: Світлана Ковтун / "Гаряча лінія міста Львова" "Facebook"

Микола Кавка у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» просить роз’яснити,  «Що це за укриття? Це укриття для ЛКП «Львівський ліхтар»? Ключі в кв. 3?  В якому будинку, хто відповідальний? Для чого повісили цей вказівник?».

Фото: Микола Кавка / "Гаряча лінія міста Львова" "Facebook"

Ka Rina у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова зазначає: «Вул. Я. Музики, 34. ЛКП «Магістральне», розклеїли ось такі листочки, тому що дали таку вказівку. І мер каже в своїх відеороликах, що кожен підвал це укриття. Прошу сказати чи безпечно нам, мешканцям панельного будинку котрому 50 років, який у разі біди завалиться як картковий будиночок... І з підвалу-укриття ми вже не виберемось і це може стати хіба братською могилою. Чи доречні ці листівки і чи це не вводить ЛКП нас в оману».

Фото: Ka Rina / "Гаряча лінія міста Львова" "Facebook"

Тетяна Подмазко у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» написала: «хочу запитати й зобов'язати ЛКП «Варшавське-407» й тих хто надумав в цих підвалах зробити укриття - принаймі прийти й подивитися, що робиться в тих підвалах. І принаймні там навести хоч якийсь лад, а потім чіпляти ті таблички й пускати туди людей, дітей. Повішати табличку чи позначити будинок для укриття багато розуму не треба…».

Т.Подмазко/ Гаряча лінія міста Львова ФБ

Т.Подмазко/ Гаряча лінія міста Львова ФБ

Т.Подмазко/ Гаряча лінія міста Львова ФБ

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також