У Львові хірурги виконали операцію на серці 6-місячному хлопчику без жодного розрізу (ФОТО)

2021-07-14-162955
2021-07-14-162955

У Львові хірурги  провели операцію на серці 6-місячному  пацієнту без жодного розрізу.

Як повідомили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги  міста Львова,  Юліан став найменшим їхнім пацієнтом після операції на серці.

«Це Юліан. Йому 6 місяців. І він найменший наш пацієнт після операції на серці! Шуми в серці, а ще швидка втома, поганий апетит і, як наслідок, маленька вага. З такими симптомами до наших спеціалістів Центру серця і судин звернулися батьки Юліана.

Обстеження показало вроджену ваду - клапанний стеноз легеневої артерії важкого ступеня. Це звуження між правим шлуночком і легеневою артерією, яка несе кров у легені.  За такого діагнозу, щоб протиснути кров у легені через звуження, правий шлуночок змушений працювати у режимі надзусиль. Якщо це не виправити, з часом він “втомиться” - виникне серцева недостатність і порушиться ритм», - зазначається у повідомленні.

Було ухвалено рішення оперувати ендоваскулярно.

«Спеціальний балон, який усуває звуження, у артерію дитині втановлюють без жодного розрізу. Його доправляють до серця через прокол у стегні.  Вже наступного дня Юліана виписують додому», - повідомили у лікарні.

Фото зроблене на прощання з дитячим кардіохірургом Віталієм Петровим, який зберіг йому життя.

[gallery columns=«1» link=«file» ids=«292927»]

varta1.com.ua: Новини