У Львові курсант стріляв у своїх товаришів

Хлопець отримав вирок львівського суду

Фото ілюстративне

Суд Львова визнав курсанта з Харківщини винним у необережному поводженні зі зброєю, що призвело до вогнепальних поранень трьох його товаришів. Так, Шевченківський районний суд, який розглядав справу, призначив хлопцю м’яке покарання — 17 тис. грн штрафу. Про це з посиланням на вирок  суду пише видання «Zaxid.net».

Згідно вироку суду, неповнолітній курсант льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба разом із товаришами перебував у коледжі академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові.

В одній з кімнат військового коледжу хлопець направив зброю (автомат Калашникова АК-74) без магазина у сторону ліжок, де перебували інші курсанти.

Хлопець порушив техніку безпеки поводження зі зброєю, не переконався, що у патроннику немає патронів та вистрелив.

Один з солдатів отримав проникаюче черепно-мозкове поранення, забій головного мозку важкого ступеня з набряком головного мозку з наявністю стороннього тіла в лівому боковому шлуночку, яке відноситься до тяжкого тілесного ушкодження. Двоє інших курсантів отримали поранення гомілки та осколкові поранення.

У вироку не вказано, скільки пострілів зробив курсант проте через необережне поводження зі зброєю він поранив трьох своїх товаришів з університету Повітряних сил.

Також не вказано, коли саме трапився цей випадок, проте відомо, що кримінальне провадження внесли до реєстру досудових розслідувань наприкінці березня. Солдат у суді визнав свою провину, а його товариші зазначили, що не мають до нього претензій.

Військового судили за ч. 2 ст. 414 ККУ (порушення правил поводження зі зброєю), що передбачає від двох до десяти років тюрми. Проте, дослідивши матеріали справи, суддя Дарина Глинська врахувала ст.69 ККУ та призначила курсанту м’яке покарання — 17 тис. грн штрафу.

На вирок ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, що 27 січня, о 03 год. 40 хв., на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі сталася трагедія, тоді курсант розстріляв з автомата людей.

П’ятеро постраждалих під час розстрілу людей, який влаштував нацгвардієць Артем Рябчук потрапили до лікарні. Серед постраждалих — 22-річна дівчина.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена